Vasarą nenuobodu Pažagieniuose!

Ši vasara ir šie metai nėra tokie gausūs projektais kaip 2016 m., bet norime pasidžiaugti, kad veiklos labai daug! Įgyvendiname du projektus: vienas skirtas bendruomenės instituciniam stiprinimui, kitas – sportui ir sveikatai….

2017 m. rugpjūčio 11 d. įvyko antrasis (pirmasis birželio mėn.) daugiabučių namų aplinkų konkurso etapas. Aplinkas vertino:  Panevėžio rajono Visuomenės sveikatos biuro direktorius Andrius Busila, Šilagalio bendruomenės pirmininkė Nida Šikšniuvienė, Aukštaičių-Žemaičių pirmininkė Lina Budreikaitė, Šilagalio gyventoja ir mūsų bendruomenės narė Vanda Daukšienė, Pažagienių mokyklos-darželio darbuotuoja Jurgita Matuizienė. Komisijos nariai nuogastavo, kad tai labai sunkus ir atsakingas darbas. Seniūnaitė Angelė Andrunavičienė supažindino su Daugiabučių namų aplinkų konkurso nuostatais ir apibūdino kriterijus, pagal kuriuos reikia vertinti: bendras estetinis aplinkos vaizdas, gėlynų įrengimas, želdinių ir vejos priežiūra, mažosios architektūros elementai ir kt.

Rugsėjo 16 d. bendruomenės renginyje „Dabar geriausi mūsų vakarai…“  bus paskelbti nugalėtojai.

Šią vasarą tikrai nenuobodžiaujame: turime net dvejas naujas sūpynes vaikams. Vienas  laimėjome Facebook‘o skelbtame konkurse. Patys negalime patikėti, kad taip gali būti, bendruomenės narė Miglė Ramonienė FB paskyroje „Medinė pasaka“ pasidalino nuoroda su komentaru, kad Pažagienių bendruomenei labai reikia sūpynių. Dovanos parsivežti teko vykti net į Kazlų Rūdą.  Labai džiaugiamės, kad sūpynės jau tvirtai įbetonuotos Švyturio g. ir vaikai ten nuolat supa savo svajones. Kitas įsigijome patys. Planuose dar daug sūpynių…

Džiaugiamės tradiciniu renginiu, rugpjūčio 15 d. Žolinių šventės proga, plaukėme baidarėmis Lėvens upe. Dėkojame baidarių savininkams, kad pasirūpino mūsų saugia, įdomia, šlapia kelione upe, o bendruomenės nariams ačiū už puikų, skanų ir jaukų pavakarojimą prie upės. Pirmą kartą žaidėme „Petankę“, buvo ir tokių, kurie pirmą kartą ragavo ant laužo virtą žuvienę!

Vasara baigiasi, bet Pažagienių bendruomenės laukia daug ir įvairių veiklų. Iki malonių susitikimų!

Panevėžio rajono kaimo bendruomenės „Pažagieniai“ valdybos pirmininkė Elena Stanienė

Dalintis: