Šventė Pažagieniuose

Saulėtą rugsėjo šeštadienį (2017-09-16) Pažagienių gyventojai rinkosi į bendruomenės renginį „Mūsų dienos kaip šventė“, kuris vyko Šeimos poilsio ir sveikatingumo zonoje. Tai vienintelis renginys metuose, kada kviečiame susiburti visus gyventojus: ir mažus, ir suaugusius.  Renginį pradėjo mažieji mūsų bendruomenės nariai,   Pažagienių mokyklos-darželio mokinukai.

Į šventę atvykę prekybininkai siūlė įsigyti duonos kepinių, sūrių, medaus bei papuošalų.

Gyventojus pradžiugino į šventę „užsukę“ Vario audros dalyviai. Net aštuoni orkestrai savo atliekamus kūrinius dovanojo pažagieniečiams. Žiūrovai balsavo už labiausiai patikusį orkestrą – mūsų prizą laimėjo Šilagalio kultūros centro orkestras „Sklepučini“.

Kol vyko Gražiausiai tvarkomų daugiabučių namų aplinkos konkurso apdovanojimai, mažieji  džiaugėsi įvairiais žaidimais, šokinėjo ant batuto. Apdovanoti buvo net 10 daugiabučių namų, kuriems skirtos nominacijos už gražiausiai tvarkomą aplinką ir dovanoti augalai.

Pasodinome ir šeimos medį, kuris simbolizuos mūsų vienybę. Vaišinomės pačių atneštomis vaišėmis, ant laužo virta arbata.

Šventei įpusėjus visus linksmino solistas, renginių vedėjas Darius Liutkevičius, kurio koncertą dovanojo mūsų rėmėjas A. Povilausko įmonė „Kadex“.

Nors ir mažais žingsneliais,  nors  ir sunkiai, kaimo bendruomenė „Pažagieniai“ siekia savo tikslų: suburti gyventojus į vieną būrį, drauge dirbti, drauge švęsti,  kartu puoselėti  savo gyvenvietę.

Šventė nebūtų buvusi tokia puiki, jei ne bendruomenės aktyviausi gyventojai.  Ačiū visiems už idėjas, už rūpestį, už darbą. Vadovaukimės mūsų bendruomenės šūkiu – „Kas jei ne aš!“.

Panevėžio rajono kaimo bendruomenės „Pažagieniai“

valdybos pirmininko pavaduotoja Sigita Jasiūnienė

Dalintis: